A CD lemez utánnyomása korlátozott számban megrendelhető itt!

Ha digitális formátumban szeretnél hozzájutni az albumhoz szintén a fenti címre írj!

A lemez digitálisan jelenleg WAV, FLAC, ALAC (M4A) és 320kb/s-es MP3 formátumokban elérhető, de ha más formátumot szeretnél, azt is megoldjuk!

Ha van megfelelő lejátszód, válaszd a veszteségmentes wav, flac vagy alac formátumokat!

A digitális verzióhoz is jár a lapozgatható booklet Rontó Lili rajzaival és a dalszövegekkel!

Itt tudsz adakozni a lemezért - ajánlott adomány: 3500 HUF vagy közvetlen banki átutalással a főoldalon található bankszámlaszámra!


10 EUR

You get download links of the album in the reply email after PayPal transaction..

Ujj Zsuzsi & Darvas Kristóf - Jövő hét kedden (2017, Prepost) flac

Ujj Zsuzsi & Darvas Kristóf - Jövő hét kedden (2017, Prepost) mp3_320

 

Úgy sikerült elmenni, hogy közben itt maradtunk

A kilencvenes évekből úgy vonultunk el Keletről Nyugatra, hogy közben itt maradtunk.
Ezt érzem, ha ülök a Lumen lépcsőjén mondjuk egy április végi estén és hallgatom Ujj Zsuzsit és Darvas Kristófot. Ilyenkor mindig aprót kortyolgatok a hárslevelűmből, hogy lassabban fogyjon, tovább tartson – mint maguk a dalok ebben a presszóban, ami az ő jelenlétük miatt lesz egyszerre színházzal és zenével teljes mágneses erőtér.

Azt akarom, hogy ne múljon el ez a nyugtalanító és mégis megnyugtató – mert - olyan- rohadtul - ismerős vibrálás, ami Zsuzsi melankolikus dalszövegei és Kristóf boldog zongorafutamai között feszül. Ami a Jégkrémbalettban feLugossy Laca szürreális vágyálma, az ebben a lemezben testesül meg.  „ Én úgy szeretnék egyszer elmenni, hogy közben itt maradok.”

és még: köhögés, szipogás, szrepogás, ugatás, beugatás - egy kis meleg, egy kis fény, egy kis bor, kicigizés, becigizés – élni akarás, életben maradás, csodavárás – ez nem más, mint a magyar kurvaélet. Nagyon is jó, hogy van egy olyan zseniális bárzongoristánk, aki nem átallja felvállalni az élőzene improzatív jellegéből fakadó félreütéseit – mert egyrészt szép az, ami érdek nélkül tetszik, másrészt a szépet csodáljuk, de a a szépséghibást szeretjük.

Nagyon is jó, hogy van nekünk egy magyar Patti Smith-ünk, akinek a kedvenc színei a nyalókapiros és a dögmadárfekete. A koncertlemezhez készített bookletet ebből a két színből Rontó Lili – aki nem csak Zsuzsit és Kristófot jelenítette meg, hanem Pap Dávid producert, és mellőle elmaradhatatlan segédjét, Zsuzsi kutyát.

A dalszövegeket feketén-fehéren.

És most már akárhányszor csak akarom ezt a zenés utazást Entrópiába, csak kifestem a szám, végigdőlök a franciaágyon, felteszem a lemezt, és a városban szerteszét rothadó szerelmeimről ábrándozhatok. Meg arról a kakasos nyalókáról, amit már vagy 18 éve nem szopogattam, de Rontó Lili idefestette a borítóra, és elcsöppen érte a nyálam.

 

Nagy Kata

 

 

 

UJJ Zsuzsi - ének

DARVAS Kristóf - zongora, billentyű, ének, vokál

PAP Dávid Tamás - felvétel, keverés, producer

RONTÓ Lili - grafika

TAKÁCS István Gábor - tördelés, tipográfia

ZSUZSI - kutya

A felvételek a Kisüzemben és a Lumenben készültek 2012 és 2016 között.

A lemez eredetileg 2017. július 27-én jelent meg 100 darab sorszámozott CD-n.

Katalógusszám: PPR008

 

A felvétel Creative Commons szerzői jogvédelem alatt áll! CC BY-NC-SA

 

Sanzon, dal, groteszk, alternatív

PPR008 artwork